Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

We have done it! Mufasa en Soraya overgebracht naar hun nieuwe (hopelijk forever) home

Stampersgat, 6 juni 2023

Op 7 mei jl., plaatsten wij een oproep op deze website en onze socials. We stuurden ook een mail naar onze achterban met de vraag; help Mufasa en Soraya. Deze twee leeuwen zijn al jaren speelbal van een machtsstrijd tussen de autoriteiten van de North West Province (Zuid-Afrika) en het tijdelijke opvangcentrum van Tjitske. Dit zorgde ervoor dat de leeuwen niet naar een permanent opvangcentrum konden gaan. Het opvangcentrum van Tjitske is een tijdelijk opvangcentrum: het is dus niet geschikt om dieren voor lange tijd te huisvesten. Mufasa en Soraya arriveerden als welp en zijn nu inmiddels bijna acht jaar oud. Hun hele verhaal is hier te lezen.

Wij schreven een brief naar het verantwoordelijke landelijke Ministerie van Zuid-Afrika, benaderden media en parlementsleden in Zuid-Afrika en vroegen onze achterban om ook het Ministerie in Zuid-Afrika te benaderen. Er werden vele mails gestuurd en ook de media die wij benaderden, kwamen in actie. Zo plaatste de Telegraaf een paginagroot artikel over deze leeuwen. Het heeft er waarschijnlijk toe geleid dat er beweging in de zaak kwam. Vandaag, dinsdag 6 juni 2023, zijn Mufasa en Soraya overgebracht naar hun nieuwe, hopelijk forever home. Wij willen iedereen die ons geholpen heeft, uit de grond van ons hart bedanken voor de genomen moeite. Want eerlijk is eerlijk; toen wij deze handschoen oppakten, hadden we grote twijfels of het ons zou lukken beweging te forceren. Dit geeft dus kracht niet in de laatste plaats omdat we konden rekenen op een super achterban die met ons in actie kwam!

Is het nu dan helemaal over? Nee, helaas niet….

De autoriteiten van de North West provincie hebben namelijk aangegeven dat deze verhuizing, vooralsnog, een tijdelijke is. Althans voor Mufasa. De provincie zet hun juridische strijd door totdat de rechter uiteindelijk uitspraak doet. Dit alles is natuurlijk heftig; zoiets blijft als het zwaard van Damocles boven de hoofden van Tjitske, Mufasa en Soraya hangen. Het is dus nog steeds mogelijk dat, indien de rechter de provincie in het gelijk stelt, Mufasa onder het beheer van de provincie gaat vallen. De leeuwen kunnen dan alsnog gescheiden worden alsook zal de toekomst voor Mufasa dan ongewis zijn.

Wij zullen dus actief blijven voor Mufasa en Soraya en druk blijven uitvoeren in de hoop dat de gerechtelijke procedures officieel gestaakt worden. Voor nu overheerst echter vreugde en opluchting.

Nogmaals dank aan iedereen die gedoneerd heeft voor de leeuwen en aan iedereen die voor deze leeuwen in actie is gekomen!

Foto: Mufasa en Soraya zijn al jarenlang spil van een juridisch conflict. We hopen dat het ze nu gegund is om hun leven veilig en in elkaars gezelschap, te leiden.