Toerist met kind stapt uit auto in cheeta-verblijf Beekse Bergen

Stampersgat, 4 januari 2019

Er is opnieuw een stel toeristen uit hun auto gestapt in het cheeta-verblijf in safaripark Beekse Bergen. Vorig jaar wilde een Frans gezin gezellig gaan picknicken met de cheeta’s, deze keer gaat het vermoedelijk om een Duitse toerist plus een kind.

Volgens de parkmanager van Beekse Bergen hebben de dieren er waarschijnlijk geen weet van gehad. Waarom de man en het kind uit de auto zijn gestapt, is niet bekend. "Ik heb geen idee of het onwetendheid is", zegt de parkmanager.

Helaas zien we dit soort incidenten, waarbij toeristen met wilde dieren op de foto proberen te gaan, steeds meer. De hoeveelheid beelden die we onder andere van celebrities zien van mensen met wilde dieren zien, zorgen ervoor dat mensen zich steeds minder realiseren dat het wilde dieren zijn met alle eventuele gevolgen van dien. 
 

“De ranger van de Beekse Bergen was net het verschil tussen een cheeta en een luipaard aan het uitleggen toen een Duitse auto met open ramen en deuren aan kwam rijden. Hij parkeerde in de berm van het verblijf en de passagiers, een man met een kind, stapten snel uit,” aldus een ooggetuige. “Het leek erop alsof ze iemand bij zich hadden die alles zou gaan filmen, om zo dat Franse gezin na te doen dat vorig jaar in dit verblijf uit de auto stapte.”

De toeristen gingen echter weer snel in hun voertuig zitten toen de ranger ze in het Duits waarschuwde, dus het hele voorval duurde maar kort. Er zijn dan ook – anders dan van het uitstapje met bijna desastreuze gevolgen voor de Franse toeristen – geen beelden van.

Safaripark Beekse Bergen laat weten niet van plan te zijn extra maatregelen te nemen. “Het heeft kort geduurd en was meteen onder controle. Hiermee is de kous voor ons af,” aldus de woordvoerder. Op meerdere momenten in allerlei talen worden de instructies van het park gecommuniceerd, vertelt ze.

Lees hier het volledige artikel.