Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Tijger 24/7 aan ketting in Phuket Zoo voor selfies met toeristen

Stampersgat, 25 juni 2019


Recent werden wij geattendeerd op deen filmpje van een tijger in Phuket Zoo. Het dier zit 24/7 vast aan een ketting zodat toeristen foto's met het dier kunnen nemen. Wij weten niet of dit een recente opname is maar helaas zijn dit soort praktijken in Thailand aan de orde van de dag. Vandaar dat we er aandacht voor vragen op onze site.

Bekijk het filmpje hier. 
 

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe slecht deze interactie met mensen voor de dieren is! Zolang er mensen zijn die met deze dieren op de foto gaan of met ze willen knuffelen zullen dit soort walgelijke praktijken blijven voorkomen.

Onze boodschap blijft dan ook dat het aan bezoekers is om hierin hun verantwoordelijkheid te nemen en interacties met dieren te vermijden.

Wat kun je doen? Deel dit bericht op Facebook om zo aandacht te vragen voor dit probleem en plaats daarnaast een review op Tripadvisor. Op deze manier kunnen potentiele bezoekers lezen over de praktijken en hopelijk op deze manier ontmoedigd worden om de Phuket Zoo en vergelijkbare instanties te bezoeken. Help dit te stoppen!