Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Milieuactivist Richard Peirce brengt film uit over knuffelfarms

Stampersgat, 4 juni 2019
 
Richard Peirce, milieuactivist, werkt aan een nieuwe film genaamd “Lions, Bones and Bullets. De film richt zich op de fokindustrie van leeuwen. Peirce beschrijft zijn film “als een echte onderzoeksfilm die beide kanten van het argument zal bekijken". Peirce heeft eerder al een boek genaamd 'Cuddle me, Kill me' geschreven over deze industrie.
 
Tegenwoordig kun je al via het internet een trofee-leeuw bestellen, net zo gemakkelijk als je eten besteld, adus Peirce.  "Je kunt een leeuw met een grote manen kopen, je vliegt naar Zuid-Afrika en schiet erop” zegt hij hierover.

Helaas is dit niet waar de exploitatie eindigt. Richard zegt hierover: "Zij (leeuwenfokkers) ontdekten vervolgens andere manieren om winst te maken en worden welpjes al op zeer jonge leeftijd bij hun moeder weggehaald om vervolgens met de fles te kunnen worden gevoed”.
 
Vrijwilligers betalen enorme bedragen om voor deze 'weeskinderen' te zorgen, soms slechts pas enkele uren oud en al gescheiden van hun moeder.  De zogenaamde 'redding centra' maken gebruik van de naïveteit van buitenlandse bezoekers en verzilveren zo hun inkomsten. "Het is compleet fout," zei hij, eraan toevoegend dat hij gelooft dat de vrijwilligers deze cyclus van misbruik niet zouden voeden als ze wisten wat er echt gebeurde.
 
Lees hier het volledige artikel.