Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Kamervragen gesteld over voorlichting overheid over excursies met wilde dieren

Stampersgat, 27 juni 2023

Excursies met wilde dieren zijn nog steeds  populair. Daarom worden op grote schaal dieren zoals cheeta’s en leeuwen gefokt om zo ingezet te worden in het toerisme. Organisaties zoals SPOTS proberen mensen te attenderen op het dierenleed achter die ‘leuke’ selfie. Maar we vinden dat ook de Overheid een voorlichtende taak heeft op dit onderwerp, niet in de
laatste plaats omdat bij dit soort interacties ook zoönosen kunnen worden overgedragen. We zijn daarom super blij met gestelde Kamervragen van Partij voor de Dieren waarbij ook aandacht voor dit onderwerp werd gevraagd.

Een van de vragen was:
"Kunt u nogmaals aangeven hoe de Overheid burgers en reizigers informeert over de risico’s van interactie met wilde en exotische dieren, aangezien die informatie niet gevonden werd op de websites waarnaar
verwezen worden in antwoorden op eerdere vragen? Bent u alsnog bereid om de informatie te laten opnemen op relevante websites?"

Lees hier het volledige bericht over de gestelde kamervragen. 


Foto: dieren zoals cheeta's worden op grote schaal gefokt. Ze worden ingezet in toerisme bijvoorbeeld voor dit soort foto's. Mensen zijn zich veelal onbewust van het leed achter de 'leuke' selfie. Zo worden welp en moeder al op jonge leeftijd gescheiden om de welp aan mensen te laten wennen. Normaliter blijven moeder en welp 1 1/2 jaar bij elkaar en zo'n vroege scheiding is dan ook volstrekt onnatuurlijk. Bij het volwassen worden eindigen de dieren veelal in een klein hok of worden ze ingezet voor canned hunting.