Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

De staat Virginia (VS) heeft nieuwe wetgeving die contact met in gevangenschap levende dieren, waaronder tijgers, verbiedt

Stampersgat, 21 april 2020
 
De staat Virginia in de Verenigde Staten heeft een nieuwe wet aangenomen ter bescherming van dieren. De wet heeft als doel het "welpen aaien" in de staat, inclusief grote katten zoals tijgers, tegen te gaan. De wet luidt: 'Direct contact met gevaarlijke in gevangenschap levende dieren is verboden. Het is voor een houder onwettig om gratis of tegen betaling direct contact met een gevaarlijk dier in gevangenschap te verstrekken of aan te bieden aan een lid van het publiek.’
 
Veel mensen zijn bekend met het aaien van welpen na het bekijken van Tiger King, de Netflix-documentaire die op dit moment erg populair is. Nu heeft Virginia een wet aangenomen om de schadelijke praktijk te stoppen en direct contact met gevaarlijke dieren in gevangenschap te verbieden. Het is voor een houder onwettig om gratis of tegen betaling rechtstreeks contact met een gevaarlijk dier in gevangenschap te verstrekken of aan te bieden aan een publiek.

De wet wordt van kracht op 1 juli 2021 en verandert de huidige dierenwetten in de staat op verschillende manieren, waaronder een verbod op het aaien van leeuwen, tijgers, luipaarden, jaguars, poema's of andere grote katachtigen. Hoewel de wet niet van toepassing is op nevelpanters, verbiedt het wel nauw fysiek contact met beren in gevangenschap of niet-menselijke primaten. Als een persoon een dier wil fotograferen, moet er een fysieke barrière zijn om contact te voorkomen. Overtreders krijgen een boete van 500,- dollar en worden daarnaast geclassificeerd als een misdrijf van klasse 3.
 
Welpen van in gevangenschap levende dieren worden al wanneer ze zeer jong zijn weggehaald bij hun moeder en vervolgens kan het publiek tegen betaling in nauw contact komen met de dieren. De welpen hebben vaak een zwak immuunsysteem en kunnen hun eigen lichaamstemperatuur niet handhaven wanneer ze zo vroeg bij hun moeder worden weggehaald. Net als mensen hebben ze hun moeders nodig voor voedingsstoffen, warmte en bescherming tegen ziektes. Door de dieren zo vroeg bij hun moeder weg te halen, wordt ze essentiële zorg ontzegd wat zeer triest is wanneer je bedenkt dat ze uitsluitend als fotoprops worden ingezet. We zijn dan ook zeer blij met deze wetgeving en hopen dat meer staten en landen dit voorbeeld zullen volgen.
 
Lees hier het volledige artikel.