Vrouw gewond na selfie-poging met jaguar

Stampersgat, 11 maart 2019

In een dierentuin in de Amerikaanse staat Arizona is een vrouw gewond geraakt toen ze een selfie wilde nemen met een jaguar. De vrouw werd aangevallen toen ze over een afscheiding klom om zo dicht mogelijk bij het verblijf te komen.

Op het moment dat ze de foto wilde nemen, zette het beest zijn klauwen in haar arm. Op beelden van het incident is te zien dat de vrouw een flinke snee in haar linkerarm heeft, terwijl ze kermend op de grond ligt. Het dier liet los toen andere bezoekers erin slaagden de jaguar af te leiden met een waterflesje.

Volgens een verklaring van de Wildlife World Zoo in Litchfield Park in Arizona zal het beest geen gevolgen ondervinden van het incident. ‘Er staat daar een hek om mensen op een veilige afstand te houden. Dit zijn wilde dieren en die obstakels worden daar met een reden neergezet. Dit is niet de schuld van het dier.’

De vrouw, van wie de identiteit niet bekend is gemaakt, werd in een ziekenhuis aan haar verwondingen behandeld. Later bracht ze opnieuw een bezoek aan de dierentuin om haar verontschuldigen aan te bieden, aldus de dierentuin.

Vorige week berichtte we over een zogenaamde 'dierenfluisteraar' die werd aangevallen door een penguïn terwijl hij een selfie wilde maken, nu is het dit incident. We verbazen ons erover dat hordes toeristen, ondanks de vele waarschuwingsborden, toch massaal kiezen voor interacties met dieren. Waarbij ze zichzelf maar zeker ook de dieren, in gevaar brengen. We kunnen dan ook niet genoeg benadrukken dat mensen hierin hun verantwoordelijkheid moeten nemen en niet onnodig dieren in gevaar moeten brengen. Dit keer is het gelukkig goed afgelopen met de jaguar, helaas is dit vaak genoeg niet het geval en wordt het dier in kwestie afgemaakt terwijl het niets fout heeft gedaan. 

Lees hier het volledige artikel.