Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Think Again campagne van start!

Stampersgat, 31 juli 2019

Vorige week starten wij in samenwerking met World Animal Protection Nederland en Stichting AAP een bewustwordingscampagne 'Think Again'. Waarbij we reizigers voorlichten over het dierenleed achter bepaalde excursies. Het is het alweer het derde jaar waarbij we gezamenlijk optrekken op dit thema.

Helaas blijkt aandacht nog steeds nodig. Dit bericht ontvingen wij recent van iemand die in Thailand op vakantie was;
"Afgelopen week was ik in Noord Thailand. Overal, maar dan ook echt overal werd geadverteerd voor Tiger Kingdom! Duizenden toeristen per dag, een goudmijn voor de exploitanten van het park. En als ik ook video's bekijk op Youtube, vraagt de gemiddelde vlogger zich terloops af waarom de tijgers toch zo mak zijn en ook dat het toch wel een beetje raar is om bij tijgers in de kooi te gaan... Maar vervolgens gaat IEDEREEN de kooi in en neemt de selfie die ze zo graag willen. Die drang is toch groter dan naar je onderbuik gevoel te luisteren en concluderen dat er iets niet pluis is en dat het helemaal niet mogelijk is om zomaar een kooi in te stappen met tijgers. Om nog maar te zwijgen van de grote hoeveelheid jonge dieren die non-stop belaagd worden. Heel triest. We hebben nog een lange weg te gaan. Gelukkig waren de plekken om interacties te hebben met olifanten aanzienlijk verbeterd, hoewel daar ook nog een hele hoop ‘winst’ te behalen valt".

Help ons met het verspreiden van de boodschap dat er enorm veel dierenleed betrokken is bij dit soort excursies. Zonder vraag geen aanbod, zo simpel is het echt..... Deel daarom onze #Thinkagain video, https://youtu.be/VuGfzhpUxGU

Mocht je ooit op YouTube of een ander social media kanaal filmpjes zien die interactie met wilde katachtigen zoals leeuwen promoten, verwijs mensen dan naar de website https://lionpetting.com/. Hier is alle informatie over interacties met wilde katten zoals leeuwen terug te vinden in heel veel talen.

#Thinkagain