Pinguïn valt internationale 'dierenfluisteraar' aan

Stampersgat, 4 maart 2019
 
Amerikaanse social media ster Kelvin "Brother Nature" Peña, die bekend staat om zijn ‘vaardigheid’ om dieren op hun gemak te stellen, werd recentelijk door een Afrikaanse pinguïn aangevallen tijdens een bezoek aan Simon's Town, Kaapstad.
 
‘Brother Nature’, die meer dan 4,5 miljoen volgers op social media heeft, is beroemd geworden door zijn korte filmpjes met verschillende dierontmoetingen die hij had. Wat de ontmoetingsvideo van zijn bezoek aan Kaapstad anders maakt dan de rest, is echter dat dit de eerste keer was dat hij werd aangevallen door een van deze dieren.
 
Hij begon zijn avontuur in Kaapstad door een Kaapse pelsrob uit zijn eigen mond vissen te voeren. Zijn tweede bezoek was aan de Boulder's Beach Penguin Colony, waar hij een pinguïn ontmoette genaamd "Jermaine". De video die hij hier van maakte ging op social media viral, werd meer dan 80.000 keer geretweet en werd 400.000 keer geliked.

Onlangs berichtte we over een onderzoek dat is gepubliceerd waaruit blijkt dat interacties met wilde dieren een groot gevaar op kan leveren voor hun gezondheid. We verbazen ons erover dat hordes toeristen, ondanks de vele waarschuwingsborden, toch massaal kiezen voor interacties met dieren. Waarbij ze zichzelf maar zeker ook de dieren, in gevaar brengen. Dit soort interacties gebeuren over de hele wereld, zelfs op plaatsen waar zogenaamd de regels bestaan ​​en die zogenaamd worden afgedwongen
 
SANParks waarschuwt iedereen die de kolonie bezoekt om de pinguïns nooit aan te raken of te voeren, waarvan bekend is dat ze hen bijten die ze bedreigend vinden.
 
Lees hier het volledige artikel.