Leeuw valt kleuter aan in Heibron Lion Park (Zuid-Afrika)

Stampersgat, 20 mei 2019
 
Een 4-jarig meisje verkeert in kritieke toestand na een aanval door een leeuwin bij Weltevrede Lion Farm in Heilbron vorige week zondag.  Haar vader vertelde dat de weg naar herstel lang is en dat ze voorlopig in een kunstmatige coma wordt gehouden.
 
De familie bezocht naar verluidt het leeuwenpark op weg naar huis van een vakantie. Om een van de welpen te kunnen aaien ging de familie in een daarvoor bestemd gebied staan. De kleuter werd vastgehouden door haar vader toen ze door een leeuw uit een aangrenzend kramp door het hek werden aangevallen. De vader heeft lichte verwondingen opgelopen maar de kleuter werd in haar hoofd gebeten waardoor haar hoofdhuid eraf werd gerukt en haar schedel door de leeuwenklauw werd gepenetreerd.

Farm manager Charlene van Wyk bevestigde het incident en noemde het een "verschrikkelijk ongeluk".
De familie zou naar verluidt niet te dicht bij het hek hebben gestaan ​​en de regels van de farm waren duidelijk voor alle bezoekers, verklaarde Van Wyk.
 
Een andere man liep lichte verwondingen op toen hij naar verluidt een weer eerder op dezelfde boerderij werd aangevallen. In januari 2010 werden twee zussen door leeuwinnen aangevallen op de farm. Naast bovengenoemde aanvallen is de lijst van aanvallen door leeuwen op dergelijke farms lang. Uiteraard vinden we het verschrikkelijk voor het meisje en haar familie dat dit keer is aangevallen. We hopen echter ook dat door dit soort berichten mensen beter na gaan denken voor ze dergelijke farms bezoeken. Leeuwen zijn en blijven wilde dieren, ook al zitten ze opgesloten.
 
Lees hier het volledige bericht.