Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Arnold Schwarzenegger speelt met leeuwen

Stampersgat, 29 mei 2019

Helaas weer een triest voorbeeld waarbij een celebrity, dit keer Arnold Schwarzenegger, zich heeft laten filmen terwijl hij speelt met leeuwen.
 
Alleen al in Zuid-Afrika leven maar liefst 8000 gefokte leeuwen. Puur gefokt voor de toerist die ermee op de foto kan. Als het dier te groot wordt, is hij te gevaarlijk voor dit soort interacties. Veel van deze dieren eindigen in de jacht, specifiek de canned hunting, of worden bij het volwassen worden gedood waarna hun botten naar Azië worden geëxporteerd. Hier worden ze verwerkt in traditionele medicijnen. Hoe dan ook eindigt de leeuw in deze video niet blij huppelend in de vrije natuur.

Niet alleen wandelen of knuffelen met leeuwen is een populaire excursie. Olifantenritjes, selfies met aapjes en tijgers, struisvogelritjes en zwemmen met dolfijnen. Het zijn excursies die veelvuldig geboekt worden. Ook veel beroemdheden doen eraan mee.

Arnold Schwarzenegger is slechts 1 van de vele. Beyoncé ging op de foto met aapjes, leeuwen en tijgers en maakte een olifantenrit, Robin van Persie ging op de foto met aapjes en tijgers. Het jammere hiervan is dat zij vaak een voorbeeldfunctie hebben. Mensen zien deze foto’s en willen dat vervolgens ook. SPOTS roept daarom celebrity’s op na te denken alvorens deel te nemen aan dit soort excursies. Juist omdat ze vaak aangeven dierenliefhebber te zijn, kunnen wij ons als SPOTS zijnde niet voorstellen dat ze dierenleed willen promoten. En dierenleed gaat hand in hand met dit soort excursies.